Hegesztés

Alkalmazott hegesztési eljárásaink: Modern plazma és MIG

Fenekek méretre történő kivágása

A kiinduló lemezeket (3D-s) CNC plazmavágó géppel és/vagy gépi körvágó ollóval vágjuk az alakítás előtti méretükre.

Préselés

Az első alakító eljárást modern hidraulikus préssel végezzük el. Megfelelő présszerszám kiválasztásával alakítjuk ki a fenék nagyrádiuszát.

Peremezés

Miután a fenék szakáll rádiuszát kialakítjuk a peremezőn, a fenék elnyeri végleges alakját. Az eljárás során a munkadarabot egy formáló és egy nyomó görgőn alakítjuk, és a fenék megkapja azt az egyenes szakállrészt, amely a tartály palástjához csatlakozik majd.

Élezési eljárás

A fenék csatlakozási pontjának élezése a hegesztés előkészítéséhez. A fenekek leélezése 3D plazmavágónkon történik. Az élezés/gyökölés típusát vevőink határozzák meg. Élezési tartományaink az oldal alján található linken letölthetőek!

Felületkezelés

Magas minőségű felületkezelési eljárásokat tudunk biztosítani (pácolás-passziválás, üveggyöngy szórás).

Csiszolás

A fenekek külső és belső felületeit mechanikusan csiszoljuk/polírozzuk fel a kívánt felületi érdességre, akár Ra ≤ 0,1µ-ig. A csiszolás ellenőrzött és megfelelően dokumentált. A felületeket elő tudjuk készíteni elektorpolírozáshoz, amennyiben megkapjuk a technológia által megkívánt érdességi értékeket.

Pácolás

A rozsdamentes acél fenekek felületi pácolását-passziválását savazó üzemünkben, házon belül végezzük el, igény szerint. Felületkezelő üzemünk megfelel a vonatkozó környezetvédelmi szabályozásnak.

Felületvédelem

Felületkezelt fedelek és fenekek megvédhetőek védőfólia vagy egyéb, alternatív eljárás alkalmazásával.

Csonk kivágások

Pontos csonk kivágások a tartályfenekeken. Üzemünkben a kész fenekekre 3D plazmavágónkkal el tudjuk helyezni a csonk kivágásokat a kívánt méretben és pozícióban. A csonkhelyek minél pontosabb kivágása érdekében az edényfenék valós formáját szkennelési technológiával rögzítjük, ezt követően jelöljük és/vagy vágjuk ki.

Élezési tartományok PDF letöltése

Keressen minket, kérje árajánlatunkat!

Örömünkre szolgál, hogy gyárthatunk Önnek fedeleket és fenekeket műszaki specifikációi szerint. Állunk rendelkezésükre, hogy át tudjuk beszélni gyártmányai specifikációját.